Супи з додаванням вівсяних пластівців – найкращий вибір для тих, хто прагне притримуватись правильного харчування, але не хоче відмовляти собі в смачних стравах. Попри те, є ви прихильником здорового способу життя чи полюбляєте гурманство, вівсяні супи дають ідеальне поєднання смаку та поживних речовин. Від ситних вегетаріанських варіантів до пікантних варіантів із куркою чи м’ясом – підбірка експертів ТМ «Добродія» задовольнить будь-які вподобання. Адже це не тільки смачно та поживно, а ще й корисно.
Дієтичний суп з вівсянкою (на бульйоні птиці)
Інгредієнти:
- Вівсяні пластівці “Ніжні” ТМ “Добродія” – 100 г
- Перепелиця – 1 шт.
- Картопля – 2-3 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Зелень – 20 г
- Сіль, перець
Приготування:
Варимо м’ясо до готовності на слабкому вогні, додавши сіль і спеції. Нарізаємо картоплю і відправляємо її до супу, додаємо нарізані овочі. Коли картопля з овочами закиплять, варимо 5 хвилин, після чого відправляємо в суп вівсяні пластівці. Варимо до готовності вівсянки, додаємо зелень.
Грибний суп з вівсяними пластівцями (пісний)
Інгредієнти:
- Вівсяні цільнозернові пластівці “Супер Геркулес” ТМ “Добродія” – 2 ст.л
- Корінь селери – 200 г
- Сушені лісові гриби – 50 г
- Морква – 1 шт.
- Зелень – 20 г
- Рослинна олія
- Сіль, перець
Приготування:
На пів години залити гриби теплою водою, потім перекласти в каструлю місткістю 3 л, влити воду, відварити, процідити бульйон, а гриби дрібно нарізати. Скласти гриби в каструлю, влити профільтрований бульйон, підсолити. Пасерувати терті моркву і селеру (або можна їх нарізати тонкою соломкою) на сковороді з маслом до м’якості. Викласти засмажку з овочів до супу, проварити 10-15 хв на повільному вогні, всипати вівсяні пластівці, вимкнути плиту, накрити каструлю кришкою і дати супу настоятися перед подачею 15 хв.
Картопляний суп-пюре з вівсяними пластівцями
Інгредієнти:
- Вівсяні пластівці “Ніжні” ТМ “Добродія” – 3 ст.л
- Овочевий бульйон або вода – 1,5 л
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Томатна паста – 1 ст.л
- Зелень – 20 г
- Рослинна олія
- Сіль, перець, спеції
Приготування:
Нарізану картоплю опустити в киплячий бульйон або воду, відварити, потім розім’яти блендером до стану пюре разом з бульйоном. Довести до кипіння, всипати пластівці, проварити 3-5 хв. На рослинній олії обсмажити подрібнену цибулю і терту моркву, заправити томатною пастою. Додати до супу овочеву засмажку, псіль, перець, спеції та все ретельно перемішати.
Овочевий суп із вівсяними пластівцями
Інгредієнти:
- Вівсяні цільнозернові пластівці “Супер Геркулес” ТМ “Добродія” – 1 склянка
- Вода – 1 л
- Томати у власному соку – 250 г
- Часник – 4 зубчики
- Болгарський перець – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Оливкова олія
- Зелень – 20 г
- Сухарики
- Сіль, перець, спеції
Приготування:
Обсмажити пластівці на сковороді без олії до легкого зарум’янювання. Пасерувати окремо подрібнену цибулю, терту моркву, нарізаний соломкою перець до м’якості, покласти томати. Додати спеції, сіль, перець і готувати 10 хв. Довести в каструлі до кипіння 1 л води, покласти овочеву засмажку, довести до кипіння знову, всипати пластівці, 5-7 хв проварити. При подачі заправити суп сухариками або зеленню.
Літній суп із шинкою, зеленим горошком та вівсяними пластівцями (без варіння)
Інгредієнти:
- Вівсяні цільнозернові пластівці “Супер Геркулес” ТМ “Добродія” – 250 г
- Вода – 1 л
- Зелений горошок заморожений або свіжий – 200 г
- М’ята – 20 г
- Зелена цибуля – 10 г
- Оцет винний – 1 ст.л
- Цукор – 1 ч.л
- Курячі кубики – 1/2 шт.
- Шинка – 140 г
- Сіль, перець, спеції
Приготування:
Приготуйте вівсяні пластівці в мікрохвильовій печі, дотримуючись інструкцій на упаковці. Відкиньте горошок на сито і полийте окропом. У сезон можна брати свіжий горошок. Зелену цибулю помийте, розділіть білу й зелену частини та подрібніть. Помістіть 50 г горошку, більшу частину листя м’яти, білу частину цибулі, оцет, цукор і бульйонний кубик у кухонний комбайн і змішайте до отримання однорідної пасти, додавши за потреби трохи води. Розкладіть решту горошку, вівсянку, подрібнену шинку по тарілках і залийте достатньою кількістю окропу, щоб майже заповнити тарілки. Перемішайте та залиште на 2 хвилини. Додайте зелену частину цибулі і листя м’яти, що залишилося. Добре приправте сіллю, перцем та спеціями.
Смачного з ТМ “Добродія”!