Про те, що вівсянка – не лише смачний, але й корисний сніданок, багато з нас чули від батьків ще з дитинства. Хоча й не всі розуміли, наскільки насправді цей продукт впливає на наше здорове самопочуття.
Експерти “Добродія Фудз” проаналізували ряд досліджень, які доводять користь вживання вівсяної каші, і ось які переваги споживання даного продукту вияснили.
Споживання вівсянки регулює рівень холестерину і цукру
Овес містить особливу розчинну клітковину під назвою бета-глюкан, яка, власне, і знижує рівень холестерину. Згідно з мета-аналізом 28 рандомізованих контрольованих досліджень, щоденне споживання 3 г або більше грамів бета-глюкану знижує рівень “поганого” холестерину порівняно з контрольними групами.
Окрім того, як стверджують експерти компанії “Добродія Фудз”, глікемічний індекс пластівців ТМ “Добродія” складає 27,2, що свідчить про віднесення даного продукту до продуктів з низьким глікемічним індексом (дослідження європейських лабораторій). Таким чином, вівсяні пластівці “Добродія” руйнують стереотип “продукти швидкого приготування = високий “глікемічний індекс”. А це говорить про те, що при вживанні вівсянки не підвищується рівень цукру в крові.
Споживання вівсянки допомагає схуднути
У вівсяних пластівцях містить бета-глюкан, який стимулює вироблення гормону, що відповідає за апетит. Бета-глюкан – це природний імуностимулятор, який позитивно впливає на організм людини: знижує рівень холестерину, покращує травлення, понижує рівень цукру, нормалізує обмін речовин. Рекомендована норма складає 3,1 г/день.
Тож, після ранкової вівсянки відчуття повного шлунка і ситості може тривати до декількох годин, позбавляючи від згубних перекусів і зайвих калорій. Для інформації: у вівсяних пластівцях ТМ “Добродія” міститься 4,1 г бета-глюкану (з розрахунку на 100 г).
Споживання вівсянки знижує тиск
Журнал American Journal of Clinical Nutrition оприлюднив результати тестів, згідно з якими ефективність вівсянки аналогічна лікам, що знижують рівень кров’яного тиску. Тож, не буде не зайвим включити цю кашу в щоденний раціон для тих людей, хто страждає від підвищеного тиску.
Споживання вівсянки очищує організм від токсинів
Вівсянка – унікальний продукт для детоксу: мало того, що виводить токсини, так ще й прочищає артерії від надлишків жиру. У вівсяних пластівцях містяться харчові волокна(рослинна клітковина) – комплекс біополімерів, який формує стінки рослинних клітин. Вони допомагають зменшити ризик розвитку атеросклерозу, цукрового діабету, ожиріння, жовчнокам’яних хвороб, алергій та деяких видів раку. Вчені з Голландії та Великобританії довели прямий зв’язок між споживанням їжі, збагаченої клітковиною, і зниженням ризику розвитку раку (10 грамів клітковини знижують ризик на 10%).
Вівсяні пластівці ТМ “Добродія” містять значну кількість харчових волокон – 11 г на 100 г продукту.
Вівсянка рятує від безсоння та поганого настрою
Вівсяна каша допомагає виробленню “гормону ситості”: він не тільки контролює апетит, але й є антидепресантом. Якщо на ніч перекусити вівсянкою, то проблеми з поганим сном будуть вирішені. Це пов’язано з тим, що в ній міститься вітамін B6, який стимулює мелатонін (гормон сну) і серотонін, нестача якого спричиняє безсоння.
Вівсянка – відмінне джерело енергії
Вівсянка – ідеальний енергетик, який містить всі вітаміни групи B, фосфор, кальцій, залізо, магній, мідь, калій, натрій і клітковину, які зберігають енергію в організмі протягом тривалого часу. Важливою перевагою продукції ТМ “Добродія” є те, що завдяки використанню інноваційних технологій у ній зберігається 95% користі зерна. Дослідження, що були проведені провідними європейськими лабораторіями, показали, що у пластівцях “Добродія” зберігається цінний комплекс макро-, мікроелементів та вітамінів.
Отже, можна зробити висновок, що вівсянка є важливим джерелом корисних речовин і вітамінів для організму. Якщо її правильно готувати та вживати в помірній кількості, можна істотно поліпшити своє самопочуття.
Харчуйтесь правильно і будьте здорові!