Сніданок не даремно вважається найважливішим прийомом їжі в день. Адже саме він забезпечує організм енергією, необхідною для початку дня, допомагає зосередитися і підвищує працездатність.
Цей факт неодноразово доводився і вченими. До прикладу, в одному з досліджень йдеться про те, що у людей, які снідали до 11 ранку і здійснювали останній прийом їжі близько 17:30, знижувався кров’яний тиск, а також відбувалася втрата ваги. Ба більше, вчені виявили, що ранній час прийому їжі корисніший для здоров’я, ніж та ж кількість калорій, яка потрапила до організму пізніше протягом дня.
Чому сніданок важливий для здоров’я?
Як вже згадувалось, сніданок забезпечує організм енергією, необхідною для початку дня. Особливо це важливо для дітей та підлітків, які потребують багато енергії для навчання та активного відпочинку. Саме поживний сніданок сприяє кращому запам’ятовуванню, концентрації уваги та готовності навчатись. Окрім того, збалансований сніданок збільшує рівень продуктивності практично на третину.
По-друге, сніданок також допомагає контролювати вагу, оскільки він зменшує ризик переїдання вдень або ввечері. Правильний сніданок запускає метаболізм, який дозволяє організму краще справлятись з одержаними калоріями.
По-третє, сніданок допомагає знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань, оскільки дозволяє зменшити вміст холестерину та перешкоджає формуванню тромбів. Також учені з’ясували, що люди, які снідають зранку, менше схильні до захворювань діабетом 2 типу та деяких видів раку.
Читати: 7 наукових переваг вівсяної каші для здоров’я
А щоб зробити сніданок більш здоровим, необхідно дотримуватись наступних порад.
Обирайте продукти, багаті на поживні речовини, такі як фрукти, овочі, цільнозернові продукти та нежирні білки. Ідеальним початком дня є вівсянка, яка швидко готується і має корисні властивості. Вона є ідеальним джерелом бета-глюкану, містить багато вітамінів, мінералів і антиоксидантів. Регулярне споживання вівсянки може знизити ризик серцево-судинних захворювань, ожиріння, діабету типу 2, захворювання шлунково-кишкового тракту тощо.
Ще одна порада – обмежити споживання цукру, насичених жирів та солі. Швидкі перекуси – не дуже корисний вибір для сніданку.
Харчуйтесь правильно і будьте здорові з ТМ “Добродія”!