Великдень – час для сімейних зустрічей та смаколиків. Чому б не додати здорового смаку до святкування, приготувавши апетитні вівсяні паски? Ці паски не тільки смачні, але й корисні, адже завдяки додаванню вівсяних пластівців містять мікро- та макроелементи, вітаміни. Експерти ТМ “Добродія” підготували п’ять оригінальних рецептів вівсяних пасок, які порадують вас та вразять ваших гостей.
Класична вівсяна паска
Інгредієнти:
– 1 склянка вівсяних пластівців “Ніжні” ТМ “Добродія”
– 1 склянка борошна грубого помелу
– 1 склянка цукру
– 1/2 склянки розм’якшеного вершкового масла
– 2 яйця
– 1 чайна ложка ванільного екстракту
– 1 чайна ложка розпушувача
– 1/2 чайної ложки солі
– 1/2 склянки молока
– За бажанням: кольорові посипання або глазур для прикраси
Приготування:
Змішати всі інгредієнти в мисці до однорідної маси. Вилити тісто у змащену маслом форму і випікати при температурі 175°C 25-30 хвилин або до тих пір, поки зубочистка, вставлена в центр, не вийде чистою. Дати охолонути перед тим, як прикрашати.
Вівсяна паска з чорницею
Інгредієнти:
– 1 склянка вівсяних пластівців “Ніжні” ТМ “Добродія”
– 1 склянка борошна грубого помелу
– 3/4 склянки цукру
– 1/2 склянки розм’якшеного вершкового масла
– 2 яйця
– 1 чайна ложка ванільного екстракту
– 1 чайна ложка розпушувача
– 1/2 чайної ложки солі
– 1/2 склянки молока
– 1 склянка свіжої або замороженої чорниці
– За бажанням: кольорові посипання або глазур для прикраси
Приготування:
Змішайте вівсяні пластівці, борошно, цукор, вершкове масло, яйця, ванільний екстракт, розпушувач, сіль і молоко в мисці. Акуратно додайте чорницю. Вилийте тісто у змащену маслом форму і випікайте при температурі 175°C 30-35 хвилин. Перед подачею дати охолонути.
Паска з вівсянки та з сухофруктами
Інгредієнти:
- 70 г вівсяних пластівців “Ніжні” ТМ “Добродія”
- 200 г вареного згущеного молока
- 50 мл молока
- 50 г сухофруктів
- 50 г фундука (або інших горіхів на ваш смак)
- 50 г цукатів
- 40 г меду
- 1 яйце
Приготування:
Змішуємо вівсяні пластівці з молоком, додаємо яйце, все разом перемішуємо. Подрібнюємо, порізавши на шматочки сухофрукти, подрібнюємо горіхи і додаємо в загальну масу. Сюди ж відправляємо мед. Все ретельно перемішуємо. Масу кладемо в форму для приготування паски. Готуємо, поставивши в мікрохвильову піч при низькій потужності – 3-4 хвилини. Промащуємо зовні вареним згущеним молоком і красиво оформляємо, присипаючи з усіх боків горішками.
Вівсяна паска з кокосовою начинкою
Інгредієнти:
– 1 склянка вівсяних пластівців “Ніжні” ТМ “Добродія”
– 1 склянка борошна грубого помелу
– 3/4 склянки цукру
– 1/2 склянки розм’якшеного вершкового масла
– 2 яйця
– 1 чайна ложка ванільного екстракту
– 1/2 чайної ложки розпушувача
– 1/4 чайної ложки харчової соди
– 1/4 чайної ложки солі
– 1/2 склянки кокосового молока
– 1/2 склянки подрібненої кокосової стружки (за бажанням: підсмаженої)
Приготування:
Змішайте всі інгредієнти в мисці до повного змішування, додати кокосову стружку. Вилийте тісто у змащену маслом форму і випікайте при температурі 175°C протягом 30-35 хвилин. За бажанням перед подачею посипати верху підсмаженою подрібненою кокосовою стружкою.
Ці рецепти вівсяних пасок неодмінно додадуть смачних і корисних ноток до вашого великоднього святкування.
Смачного з ТМ “Добродія”!
Щасливого Великодня!