Купуй онлайн

5 рецептів смачних і корисних супів із вівсяними пластівцями

Супи з додаванням вівсяних пластівців – найкращий вибір для тих, хто прагне притримуватись правильного харчування, але не хоче відмовляти собі в смачних стравах. Попри те, є ви прихильником здорового способу життя чи полюбляєте гурманство, вівсяні супи дають ідеальне поєднання смаку та поживних речовин. Від ситних вегетаріанських варіантів до пікантних варіантів із куркою чи м’ясом – підбірка експертів ТМ «Добродія» задовольнить будь-які вподобання. Адже це не тільки смачно та поживно, а ще й корисно.

Дієтичний суп з вівсянкою (на бульйоні птиці)

Інгредієнти:

Приготування:

Варимо м’ясо до готовності на слабкому вогні, додавши сіль і спеції. Нарізаємо картоплю і відправляємо її до супу, додаємо нарізані овочі. Коли картопля з овочами закиплять, варимо 5 хвилин, після чого відправляємо в суп вівсяні пластівці. Варимо до готовності вівсянки, додаємо зелень.


Грибний суп з вівсяними пластівцями (пісний)

Інгредієнти:

Приготування:

На пів години залити гриби теплою водою, потім перекласти в каструлю місткістю 3 л, влити воду, відварити, процідити бульйон, а гриби дрібно нарізати. Скласти гриби в каструлю, влити профільтрований бульйон, підсолити. Пасерувати терті моркву і селеру (або можна їх нарізати тонкою соломкою) на сковороді з маслом до м’якості. Викласти засмажку з овочів до супу, проварити 10-15 хв на повільному вогні, всипати вівсяні пластівці, вимкнути плиту, накрити каструлю кришкою і дати супу настоятися перед подачею 15 хв.


Картопляний суп-пюре з вівсяними пластівцями

Інгредієнти:

Приготування:

Нарізану картоплю опустити в киплячий бульйон або воду, відварити, потім розім’яти блендером до стану пюре разом з бульйоном. Довести до кипіння, всипати пластівці, проварити 3-5 хв. На рослинній олії обсмажити подрібнену цибулю і терту моркву, заправити томатною пастою. Додати до супу овочеву засмажку, псіль, перець, спеції та все ретельно перемішати.


Овочевий суп із вівсяними пластівцями

Інгредієнти:

Приготування:

Обсмажити пластівці на сковороді без олії до легкого зарум’янювання. Пасерувати окремо подрібнену цибулю, терту моркву, нарізаний соломкою перець до м’якості, покласти томати. Додати спеції, сіль, перець і готувати 10 хв. Довести в каструлі до кипіння 1 л води, покласти овочеву засмажку, довести до кипіння знову, всипати пластівці, 5-7 хв проварити. При подачі заправити суп сухариками або зеленню.


Літній суп із шинкою, зеленим горошком та вівсяними пластівцями (без варіння)

Інгредієнти:

Приготування:

Приготуйте вівсяні пластівці в мікрохвильовій печі, дотримуючись інструкцій на упаковці. Відкиньте горошок на сито і полийте окропом. У сезон можна брати свіжий горошок. Зелену цибулю помийте, розділіть білу й зелену частини та подрібніть. Помістіть 50 г горошку, більшу частину листя м’яти, білу частину цибулі, оцет, цукор і бульйонний кубик у кухонний комбайн і змішайте до отримання однорідної пасти, додавши за потреби трохи води. Розкладіть решту горошку, вівсянку, подрібнену шинку по тарілках і залийте достатньою кількістю окропу, щоб майже заповнити тарілки. Перемішайте та залиште на 2 хвилини. Додайте зелену частину цибулі і листя м’яти, що залишилося. Добре приправте сіллю, перцем та спеціями.

Смачного з ТМ “Добродія”!