Купуй онлайн

10 оригінальних рецептів літніх страв із вівсянки

Вівсянка – це не тільки сніданок, але й основа для багатьох оригінальних страв (і не лише каш!), особливо в літню пору. Вона багата клітковиною, вітамінами та мінералами, що робить її ідеальним вибором для здорового харчування. Експерти “Добродія Фудз” підготували 10 оригінальних рецептів літніх страв із вівсянки, які вразять вас своєю різноманітністю та смаком.

Літня вівсянка з йогуртом та свіжими ягодами

Інгредієнти: 

Приготування:

Змішайте вівсяні пластівці з йогуртом і молоком або соком. Додайте свіжі ягоди і мед. Поставте в холодильник на ніч. Перед подачею ще раз перемішайте.

Вівсяні млинці з фруктами

Інгредієнти: 

Приготування:

Змішайте вівсяні пластівці з молоком і дайте настоятися 10 хвилин. Додайте яйце, розпушувач і розім’ятий банан. Ретельно перемішайте.

Випікайте млинці на розігрітій сковороді до золотистого кольору з обох боків.

Подавайте з нарізаними свіжими фруктами.

Вівсяні енергетичні батончики з горіхами та сухофруктами

Інгредієнти: 

Приготування:

Подрібніть горіхи та сухофрукти. Змішайте їх з вівсяними пластівцями.

Розтопіть мед і арахісове масло, додайте до суміші і ретельно перемішайте.

Викладіть масу на деко, розрівняйте і поставте в холодильник на 2-3 години. Наріжте на батончики.

Охолоджений вівсяний суп з огірками та йогуртом

Інгредієнти:

Приготування: 

Зваріть вівсяні пластівці у воді до готовності, охолодіть. Натріть огірки на тертці, змішайте з йогуртом і подрібненим часником. Додайте охолоджену вівсянку, сіль і кріп. Подавайте охолодженим.

Вівсяний салат з авокадо та помідорами

Інгредієнти:

Приготування:

Залийте вівсяні пластівці кип’ятком і дайте настоятися 10 хвилин, потім охолодіть. Наріжте авокадо, помідори і цибулю кубиками. Змішайте всі інгредієнти, додайте оливкову олію, лимонний сік, сіль і перець. Ретельно перемішайте.

Овочевий вівсяний салат з кукурудзою та квасолею

Інгредієнти:

Приготування:

Залийте вівсяні пластівці кип’ятком і дайте настоятися 10 хвилин, потім охолодіть. Наріжте перець і огірок кубиками. Змішайте всі інгредієнти, додайте оливкову олію, лимонний сік, сіль і перець. Ретельно перемішайте.

Вівсяний смузі з манго та шпинатом

Інгредієнти:

Приготування:

Залийте вівсяні пластівці невеликою кількістю води і дайте настоятися 10 хвилин. У блендері змішайте вівсянку, манго, шпинат і апельсиновий сік до однорідної маси.

Подавайте охолодженим.

Вівсяний пиріг з абрикосами

Інгредієнти:

Приготування:

Змішайте вівсяні пластівці, муку, цукор і розпушувач. Додайте розтоплене масло і яйця, ретельно перемішайте. Вилийте тісто у форму для випікання, зверху викладіть нарізані абрикоси. Випікайте при 180°C близько 30-35 хвилин.

Вівсянка з карамелізованими персиками

Інгредієнти:

Приготування:

Доведіть молоко до кипіння, додайте вівсяні пластівці і варіть 5-7 хвилин. Наріжте персики тонкими скибочками і обсмажте на вершковому маслі з цукром до карамелізації. Додайте карамелізовані персики до вівсянки перед подачею.

Вівсянка з полуницею та базиліком

Інгредієнти:

Приготування:

Доведіть молоко до кипіння, додайте вівсяні пластівці ТМ “Добродія” і варіть 5-7 хвилин. Додайте полуницю, базилік і мед до вівсянки перед подачею.

Ці рецепти допоможуть вам урізноманітнити літнє меню і насолодитися корисними властивостями вівсянки!

Смачного з ТМ “Добродія”!