Овес – один з найбільш споживаних зернових у світі. Завдяки його поживним та енергетичним властивостям, цей злак є основним продуктом харчування для багатьох народів і культур у всьому світі. Він являється чудовим джерелом важливих вітамінів, мінералів, клітковини та антиоксидантів.
3 переваги:
1. Овес найбагатший з усіх зернових за вмістом жирів, містить до 9% жиру. При цьому 100 грам продукту покривають ½ добової потреби людини в таких жирних кислотах. Білок вівса найбільш близький за своїм амінокислотним складом до м’язового білка людини.
2. Овес унікальний за набором макро-і мікроелементів та вітамінів: фосфору – 523 мг, калію – 429 мг, магнію – 177 мг, кальцію – 54 мг, залізо, натрій, цинк, мідь і марганець, вітамін В1 (33%), вітамін Н (до 30%) і вітамін В4 (до 22%).
3. Містить велику кількість клітковини бета-глюкан, яка сприяє:
- Зниженню рівня загального холестерину
- Зниженню рівня цукру в крові та реакції на інсулін
- Посиленому зростанню хороших бактерій у травному тракті.