Купуй онлайн

“Добродія Фудз” планує відкрити другу чергу заводу у 2021 році

Під час онлайн-інтерв’ю Петро Мельник, виконавчий директор «Агріком груп», розповів про роботу переробного підприємства у Київській області, що виготовляє традиційні продукти харчування під брендами ТМ «Добродія» і ТМ «Сан Грано».

Він зауважив, що продукція бренду за останній рік подорожчала у середньому на 10% – це спричинило скорочення посівних площ в Україні під вівсом на 30%. Також зменшилася якість сировини, що потребує від переробників додаткових зусиль для її доопрацювання. Якщо ще кілька років тому овес підприємство закуповувало в аграріїв по 110 доларів США за тонну, то у 2019 році ціна зросла до 180 дол. США/т. Очікується, що 60% сировини у нинішньому році компанія забезпечить завдяки власному виробництву.

Водночас зростає попит на продукцію підприємства як в Україні, так і закордоном. Експорт продукції ТМ «Добродія» до країн СЄ у 2020 році складає більш ніж 150 тонн на місяць. Загальні обсяги постачання на світовий ринок продукції цього українського виробника перевищили понад 400 тонн. Серед ринків, де вже добре знають продукцію компанії, Петро Мельник відзначив Європу, Африку, Азію та Північну Америку. Так, американський ринок нині потребує класичний геркулес з гарною українською упаковкою та латинською транслітерацією.

Наступного року «Агріком груп» планує відкрити другу чергу власного переробного заводу, що виготовляє продукцію під брендами ТМ «Добродія» і ТМ «Сан Грано».

«Це буде нетрадиційна цікава упаковка та нові смаки відомої продукції», – анонсував Петро Мельник.

Джерело: АгроБізнес