Купуй онлайн

Рецепти дитячих блюд з вівсянки

Вівсянка — це один із найкорисніших продуктів, який можна включити до раціону дитини. Вона багата на вітаміни, мінерали та клітковину, що сприяє здоровому росту та розвитку малюка. У цій статті експерти “Добродія Фудз” підібрали 5 смачних та простих рецептів блюд з вівсянки, які неодмінно сподобаються вашій дитині.

Вівсяна каша з яблуком та корицею

Інгредієнти:

– 1 склянка вівсяних пластівців “Ніжні” ТМ “Добродія”

– 2 склянки молока (можна замінити водою або рослинним молоком)

– 1 яблуко

– 1 чайна ложка кориці

– Мед за смаком

Приготування:

У каструлі нагрійте молоко до кипіння. Додайте вівсяні пластівці і варіть на середньому вогні, помішуючи, протягом 5-7 хвилин. Тим часом наріжте яблуко на дрібні кубики. Додайте яблуко і корицю до каші, добре перемішайте і варіть ще 2-3 хвилини. Перед подачею додайте мед або сироп агави за смаком.

Вівсяне печиво з горіхами та родзинками

Інгредієнти:

– 1 склянка вівсяних пластівців “Ніжні” ТМ “Добродія”

– 1/2 склянки цільнозернового борошна

– 1/2 чайної ложки розпушувача

– Щіпка солі

– 1/2 склянки вершкового масла

– 1/2 склянки меду або коричневого цукру

– 1 яйце

– 1/2 склянки родзинок

– 1/2 склянки подрібнених горіхів

Приготування:

Розігрійте духовку до 180°C. У великій мисці змішайте вівсяні пластівці, борошно, розпушувач і сіль. Окремо збийте вершкове масло з медом або цукром до кремоподібної консистенції. Додайте яйце і добре перемішайте. З’єднайте обидві суміші, додайте родзинки та горіхи, добре перемішайте. Викладайте ложкою тісто на деко, вистелене пергаментом, формуючи печива. Випікайте 12-15 хвилин до золотистого кольору.

Вівсяні панкейки

Інгредієнти:

– 1 склянка вівсяних пластівців “Ніжні” ТМ “Добродія”

– 1 склянка молока

– 1 яйце

– 1 банан

– 1 чайна ложка розпушувача

– Щіпка солі

– Олія для смаження

Приготування:

У блендері змішайте вівсяні пластівці, молоко, яйце, банан, розпушувач і сіль до однорідної маси. Розігрійте олію на сковороді на середньому вогні. Виливайте невеликі порції тіста на сковороду і смажте по 2-3 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки. Подавайте панкейки з ягодами, медом або йогуртом.

Запіканка з вівсянки

Інгредієнти:

– 2 склянки вівсяних пластівців “Ніжні” ТМ “Добродія”

– 1,5 склянки молока (можна використовувати рослинне молоко)

– 2 яйця

– 1/4 склянки меду 

– 1 чайна ложка ванільного екстракту

– 1 чайна ложка кориці

– 1/2 чайної ложки розпушувача

– 1/4 чайної ложки солі

– 1 яблуко, нарізане кубиками

– 1/2 склянки родзинок або інших сухофруктів

– 1/4 склянки подрібнених горіхів (волоські, мигдаль тощо)

– Олія або вершкове масло для змащування форми

Приготування:

Розігрійте духовку до 180°C. Змастіть форму для запікання олією або вершковим маслом. У великій мисці змішайте вівсяні пластівці, корицю, розпушувач та сіль. В окремій мисці збийте яйця. Додайте молоко, мед або кленовий сироп та ванільний екстракт. Добре перемішайте. Додайте рідку суміш до сухих інгредієнтів і добре перемішайте. Додайте нарізане яблуко, родзинки та подрібнені горіхи. Ще раз ретельно перемішайте. Викладіть суміш у підготовлену форму для запікання, рівномірно розподіливши її. Випікайте у розігрітій духовці протягом 35-40 хвилин, або доки верх запіканки не стане золотисто-коричневим, а середина не буде твердою. Дайте запіканці трохи охолонути перед подачею. Наріжте на порції та подавайте зі свіжими ягодами, йогуртом або медом.

Можете замінити яблуко на інші фрукти, такі як груші, банани або ягоди. Для більшої користі та смаку, спробуйте додати насіння чіа, льону або кунжуту.

Вівсяний смузі

Інгредієнти:

– 1/2 склянки вівсяних пластівців “Ніжні” ТМ “Добродія”

– 1 склянка молока або йогурту

– 1 банан

– 1/2 склянки заморожених ягід

– 1 чайна ложка меду

Приготування:

У блендері змішайте всі інгредієнти до однорідної маси. Подавайте смузі охолодженим, можна прикрасити ягодами або горіхами.

Смачного з ТМ «Добродія»!