Купуй онлайн

Смачні великодні ласощі: рецепти вівсяних пасок, які підсолодять ваше свято 

Великдень – час для сімейних зустрічей та смаколиків. Чому б не додати здорового смаку до святкування, приготувавши апетитні вівсяні паски? Ці паски не тільки смачні, але й корисні, адже завдяки додаванню вівсяних пластівців містять мікро- та макроелементи, вітаміни. Експерти ТМ “Добродія” підготували п’ять оригінальних рецептів вівсяних пасок, які порадують вас та вразять ваших гостей.

Класична вівсяна паска

Інгредієнти: 

– 1 склянка вівсяних пластівців “Ніжні” ТМ “Добродія”

– 1 склянка борошна грубого помелу

– 1 склянка цукру

– 1/2 склянки розм’якшеного вершкового масла

– 2 яйця

– 1 чайна ложка ванільного екстракту

– 1 чайна ложка розпушувача

– 1/2 чайної ложки солі

– 1/2 склянки молока

– За бажанням: кольорові посипання або глазур для прикраси

Приготування:

Змішати всі інгредієнти в мисці до однорідної маси. Вилити тісто у змащену маслом форму і випікати при температурі 175°C 25-30 хвилин або до тих пір, поки зубочистка, вставлена в центр, не вийде чистою. Дати охолонути перед тим, як прикрашати.

Вівсяна паска з чорницею 

Інгредієнти: 

– 1 склянка вівсяних пластівців “Ніжні” ТМ “Добродія”

– 1 склянка борошна грубого помелу

– 3/4 склянки цукру

– 1/2 склянки розм’якшеного вершкового масла

– 2 яйця

– 1 чайна ложка ванільного екстракту

– 1 чайна ложка розпушувача

– 1/2 чайної ложки солі

– 1/2 склянки молока

– 1 склянка свіжої або замороженої чорниці

– За бажанням: кольорові посипання або глазур для прикраси

Приготування:

Змішайте вівсяні пластівці, борошно, цукор, вершкове масло, яйця, ванільний екстракт, розпушувач, сіль і молоко в мисці. Акуратно додайте чорницю. Вилийте тісто у змащену маслом форму і випікайте при температурі 175°C 30-35 хвилин. Перед подачею дати охолонути.

Паска з вівсянки та з сухофруктами 

Інгредієнти:

Приготування:

Змішуємо вівсяні пластівці з молоком, додаємо яйце, все разом перемішуємо. Подрібнюємо, порізавши на шматочки сухофрукти, подрібнюємо горіхи і додаємо в загальну масу. Сюди ж відправляємо мед. Все ретельно перемішуємо. Масу кладемо в форму для приготування паски. Готуємо, поставивши в мікрохвильову піч при низькій потужності – 3-4 хвилини. Промащуємо зовні вареним згущеним молоком і красиво оформляємо, присипаючи з усіх боків горішками.

Вівсяна паска з кокосовою начинкою 

Інгредієнти: 

– 1 склянка вівсяних пластівців “Ніжні” ТМ “Добродія”

– 1 склянка борошна грубого помелу

– 3/4 склянки цукру

– 1/2 склянки розм’якшеного вершкового масла

– 2 яйця

– 1 чайна ложка ванільного екстракту

– 1/2 чайної ложки розпушувача

– 1/4 чайної ложки харчової соди

– 1/4 чайної ложки солі

– 1/2 склянки кокосового молока

– 1/2 склянки подрібненої кокосової стружки (за бажанням: підсмаженої)

Приготування:

Змішайте всі інгредієнти в мисці до повного змішування, додати кокосову стружку. Вилийте тісто у змащену маслом форму і випікайте при температурі 175°C протягом 30-35 хвилин. За бажанням перед подачею посипати верху підсмаженою подрібненою кокосовою стружкою.

Ці рецепти вівсяних пасок неодмінно додадуть смачних і корисних ноток до вашого великоднього святкування. 

Смачного з ТМ “Добродія”!

Щасливого Великодня!